Ukrajinka s adoptovanými dětmi utekla před válkou. V Polsku je prodávala pedofilům

Světlana P., původem z Ukrajiny, se v minulém roce v rámci jedné z uprchlických vln dostala do Poznaně se svými deseti adoptovanými dětmi ve věku 4 až 16 let. Tato 52letá žena předstírala před polskými humanitárními organizacemi a cizineckou policií, že v její domovině řídila dětský domov, a že tyto děti byly jeho obyvatelé. Nicméně, později bylo odhaleno, že děti prodávala pedofilům jak v Polsku, tak na Ukrajině.

Min. čtení

Jedna z dobrovolnic, která se starala o zajištění ubytování ukrajinských uprchlíků v polských hostelech, upozornila polskou prokuraturu na alarmující chování Světlany P. a na hrůzné zážitky dětí svěřených jí, podle informací portálu Fakt.pl.

Děti se dobrovolnici svěřily se všemi detaily.

Výpovědi byly srdcervoucí “Děti během svých výpovědí před policejním psychologem a vyšetřovatelem detailně popisovaly, jak byly sexuálně zneužívány různými muži. Jejich svědectví bylo natolik srdcervoucí, že jej bylo těžké dokonce i zapsat,” uvedl polský prokurátor Lukasz Wawrzyniak. Děti také uvedly, že byly zneužívány stejným způsobem i v jejich domovině na Ukrajině, aniž by si to kdokoli všiml. Odborný soudní znalec potvrdil věrohodnost jejich výpovědí.

“Děti, které byly zneužívány, se nyní v Polsku nacházejí pod odbornou péčí. Světlana P. se tento pátek postaví před soud v Poznani. Pokud bude shledána vinnou, může jí hrozit až 15 let vězení,” uvedl Fakt.pl.

Sdílet tento článek
Zanechat komentář
0 0 Hlasy
Hodnocení
Odebírat
Notify of
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x