Podvod: Jen jedna noc agentura ( AG, Rothusstrasse 23, CH-6331 Hünenberg ) 430 stížností – bastardi to jsou

Min. čtení
Publikováno
15.10.2020, před 7 hodinami

Martin Sakař

Znění stížnosti

Dobrý den ,
Zaregistroval jsem se na web. jen jedna noc.cz dne 02.06.17 zaplatil si tam služby (myslel jsem si na 1 měsíc) ale strhávali se mi částky 499kč každý měsíc. 6 měsíců mi trvalo než jsem si zrušil kartu , pak jsem si zrušil účet u banky aby mi nemohli strhávat bezdůvodně peníze. Následně mi chodili maily první jsem zaplatil (nemůžu dohledat) pak byl klid následně mi ještě nějaké přišli byl jsem tam registrovaný přes jiný email na který skoro nechodím, pak jsem na to na dlouhou dobu zapomněl dnes 15.10.2020 mi přišel opět email od nich .
Musím ty částky zpětně zaplatit ? Jak konktrétně má vypadat Výpovědní smlouva?
kterou jim mám poslat jak jsem se zde dočetl . Doporučovali by jste mi abych si vzal na to Právníka nerad bych aby mi za pár let přišli exekutoři že mi zabavují barák mám z toho hrůzu. už takhle jsem to nechal ležet cca 3 Roky .
Děkuji za odpověď Mějte hezký den Martin

Produkt

Jen jedna noc dateyard AG, Rothusstrasse 23, CH-6331 Hünenberg

Požadované řešení

Nechci aby mi od nich chodili e-maily že dlužím částku atd . Nechci aby mi přišla exekuce .

Odpověď:

Než dojde k uzavření smlouvy mezi spotřebitelem a společností, má společnost povinnost informovat spotřebitele o ceně nebo způsobu jejího určení za jedno zúčtovací období, kterým je vždy jeden měsíc, pokud je tato cena neměnná. Společnost má dále povinnost informovat spotřebitele o době trvání závazku a podmínky ukončení závazku. Společnost by v případě sporu musela prokázat, že spotřebitele řádně informovala. Zda podaná informace byla dostačující, se posoudí nejen vzhledem k jejímu obsahu, ale i ke způsobu jejího vyjádření. Pokud společnost spotřebitele o podmínkách smluvního vztahu řádně neinformovala, mohl by spotřebitel namítat neplatnost smlouvy, neboť byl uveden společností v omyl.

Ujednání o automatickém prodlužování smlouvy v situaci, kdy je uvedeno pouze v obchodních podmínkách, by bylo nutné vyhodnotit jako tzv. překvapivé ujednání dle § 1753 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, a to také ve světle stanoviska občanskoprávního a obchodního kolegia Nejvyššího soudu ČR ze dne 11. 12. 2013 se sp. zn. Cpjn 200/2013.

V případě soudního sporu by společnost musela prokázat, že existuje právní důvod, na základě kterého má právo údajný dluh vymáhat. Vymáhá-li společnost tento údajný dluh prostřednictvím inkasních agentur, nemají tyto inkasní agentury žádná speciální oprávnění oproti běžnému věřiteli (například nemohou nařídit exekuci). Ze zkušeností ostatních spotřebitelů nám není známo, že by se společnost někdy údajného dluhu domáhala soudní cestou

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční subjekt se sídlem ve Švýcarsku mimo Evropskou Unii, nelze kontaktovat Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci, nýbrž dozorový orgán přímo v zemi sídla provozovatele. Pokud tedy společnost nevyhoví prokazatelné žádosti spotřebitele o ukončení smluvního vztahu, doporučujeme kontaktovat dozorový orgán nad spotřebitelskou oblastí ve Švýcarsku, který se nazývá Eidgenössisches Büro für Konsumentenfragen, s podnětem na užívání nekalé obchodní praktiky.

Webové stránky jsou dostupné na tomto odkazu:
https://www.konsum.admin.ch/bfk/de/home.html?_organization=1008%2C1079

Na nich mají umístěný kontaktní formulář, skrze tento můžete dozorový orgán oslovit:
https://www.konsum.admin.ch/bfk/de/home/das-bfk/kontakt.html

Zde je také telefonický kontakt: 41 58 462 20 00 a kontaktní adresa:
Eidgenössisches Büro für Konsumentenfragen (BFK)
Bundeshaus Ost
3003 BernEidgenössisches


Sdílet tento článek
Zanechat komentář
0 0 Hlasy
Hodnocení
Odebírat
Notify of
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x